Norges mest solgte elsykler

Om elsykkel / Hvorfor elsykkel?

Hvorfor elsykkel ?

Hvorfor skal du kjøpe deg en elsykkel? Du skal få mange gode grunner,
 
 
art3-forside

Praktisk

Hvorfor skal du kjøpe deg en elsykkel? Du skal få mange gode grunner, men den viktigste er at det er moro! Dette er den vanligste og hyggeligste tilbakemeldingen vi får fra alle som prøver en elsykkel for første gang.

En elsykkel er kjappere enn med en hvilken som helst konvensjonell sykkel. Uansett din egen form, vil du raskt oppleve å suse forbi alle konvensjonelle syklister; i hvert fall i motbakker og på flater. Dette er kjempemoro!

Men sykling er det fortsatt, mosjon får du og du kommer lengre og raskere frem enn om du tråkker selv.

Miljø

Elsykkelen er miljøvennlig. Bortsett fra å gå på beina, ri på en hest eller å tråkke i vei på en vanlig konvensjonell sykkel er elsykkel et av det mest miljøvennlige transportmidlene på landjorda.

Rimelig

Det ”lønner seg!” Ja, det lønner seg for din helse OG for lommeboka fordi elsykkelen er svært billig i bruk. Helsemessig fordi elsykkelen gir verdifull trening og mosjon, samtidig som den er så lett og behagelig å bruke at den faktisk blir brukt! I mange tilfelle opphever elsykkelens rekkevidde behovet for bruk av bil.

Husk at om bilen står, sparer du penger. Mange penger! Innkjøp av en ny elsykkel koster noe mer enn en vanlig konvensjonell sykkel, men ikke mer enn en “fancy” terrengsykkel eller avansert gatesykkel. Energikilden til våre elsykler er, i tillegg til dine ben, et moderne litiumbatteri. Batteriet varer lenge, men ved bruk og over tid er det en kostnad ved å skifte det ut.

Rimelig

”Elsykkel sier du? det er jo bare å zzzzumme i vei. Sykling for latsabber!” Dette argumentet har vi hørt før, og slik snakker de fordomsfulle som egentlig ikke har peiling. Det er nok litt rotekte norsk puritanisme som vaker i grumsete vann her.

Vi vet at dette svette ”lidelsesaspektet” med tunga som et langt slips ut av munnen er hovedårsaken til at mange ikke bruker konvensjonelle sykler. Prinsippet med elsykling er grunnleggende enkelt. Elsykkelen gir økt fart i bakkene og på flatene, og gir deg en fantastisk økning av rekkevidde. Resten er det du som gjør; du tråkker, du sykler og du får garantert verdifull og miljøvennlig mosjon.

Trivsel

Først og fremst er dette en type sykkel som faktisk blir brukt! Hvor mange nyinnkjøpte konvensjonelle sykler havner i støvete kjellere eller står og ruster ubrukt ute i regn og snø? Dette skyldes rett og slett at det er et ork å ta frem sykkelen og tråkke i vei opp disse tunge bakkene som Norge i så stor grad er velsignet med. Man kan si at geografien dreper de gode intensjonene! For oss er det rart å tenke på at i et pannekakeflatt land som sykkellandet Nederland, er elsykkelen svært populær! Mens i Norge, hvor du VIRKELIG har bruk for elsykkel, er den (foreløpig!) lite utbredt.

Nordens største forhandler av personlige elektriske kjøretøy og anses som en pioner i det grønne skiftet. E-Wheels gruppen består av E-Wheels Norge AS og E-Wheels Europe AB.

©2023 E-Wheels Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org nr.: 913 701 380