Norges mest solgte elsykler

Om elsykkel / Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Her har vi samlet noen vanlige spørsmål om elektrisk assistert sykling.
 
 
art5-forside

Kan jeg kjøre opp bratte bakker og mot sterk motvind på en elektrisk sykkel?

Ja. En av de viktigste fordelene med sykling på en elektrisk assistert sykkel er at den gir deg en følelse av å flate ut kupert terreng. Du øker din gjennomsnittlige hastighet i møte med motbakker og kraftig motvind. Som en nyfrelst og entusiastisk ny bruker av elektrisk sykkel, vil du bli overrasket over hvor relativt enkelt din nye elektriske sykkel kan takle noen av de mest krevende turer.

Er en elektrisk assistert sykkel trygg?

Ja – sannsynligvis tryggere enn en vanlig sykkel. For eksempel: hvis du står i et travelt veikryss med en bratt stigning mot deg, vil du nå kunne sykle ut av veikrysset på en raskere og mye mer kontrollert måte enn med en konvensjonell sykkel. HAR DU EN HELSEPLAGE? Har du en skade eller sykdom som gjør at du trenger ekstra drahjelp? Da kan du søke NAV om å få støtte til en elsykkel (via Hjelpemiddelsentralen).

Er ikke det å sykle en elsykkel fusk?

Selvfølgelig vil en vanlig sykkel gi deg mer mosjon, men resultatet avhenger av hvor ofte den konvensjonelle sykkelen blir brukt– hvis i det hele tatt!

Forskning gjort av Transport Research Laboratory i Storbritannia (Davis og Hartley, 1998) viste at 46% av konvensjonelle sykler kun er i bruk to ganger i uken, mens ytterligere 30% av konvensjonelle sykler kun er i bruk bare en gang i løpet av fjorten dager, eller mindre. Imidlertid viser en rapport fra Leeds University (Neil Guthrie, 2001) i en undersøkelse av elsykkelbrukere dette:

En tredjedel av de spurte brukte syklene minst en gang om dagen, og 81% brukte sine elektriske sykler minst en gang i uken. Følgelig er en elektrisk sykkel i bruk minst dobbelt så ofte som en vanlig sykkel.

Må jeg ha lisens/sertifikat og/eller betale en type forsikring/veiavgift for å bruke en elektrisk sykkel på offentlig vei?

Nei. I hele Europa er det ikke nødvendig med noen form for tillatelse for å bruke elektrisk sykkel. Det er ingen krav av noe slag og ingen veiavgift å bekymre seg for. Det er også nå avklart at du kan ta elsykkelen inn i marka på skogsbilveiene der.

Forsikring og tyverifare

De registrerer sykkelen i Falck sykkelregister. Vanlig hus og hjemforsikring dekker elsykkel, men sjekk hvilke beløpsgrense som gjelder i din forsikringsavtale.Sykkelens fabrikk, modell, rammenummer og verdi står på din kvittering, så ta godt vare på den. Vi anbefaler å benytte en kraftig sykkellås. Batteriet kan låses fast i rammen med nøkkel, eller tas med inn for ekstra sikkerhet.

Nordens største forhandler av personlige elektriske kjøretøy og anses som en pioner i det grønne skiftet. E-Wheels gruppen består av E-Wheels Norge AS og E-Wheels Europe AB.

©2023 E-Wheels Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org nr.: 913 701 380